Після подання заяви на призначення субсидії багато українців хвилюються, чи надали їм таку необхідну допомогу. Перевірити статус субсидії громадяни можуть у пару кліків та не встаючи з улюбленого крісла чи дивана. Про це розповідає "Пенсійний кур'єр".

Дізнатись чи призначили допомогу на оплату житлово-комунальних послуг можна в онлайн-режимі на сайті ДП "ІОЦ Мінсоцполітики України". Ресурс містить інформацію про стан субсидії у домогосподарстві, яку можна знайти за даними Єдиного державного реєстру одержувачів субсидій Міністерства соціальної політики.

субсидія, скріншот з відео
субсидія, скріншот з відео

Для перевірки необхідно ввести свою область, населений пункт, назву вулиці та номер будинку. Потім система надасть інформацію про статус житлової субсидії, її розмір.

Нарахування субсидій, кадр з відео
Нарахування субсидій, кадр з відео

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Варто зазначити, що субсидія на оплату житлово-комунальних послуг призначається з місяця звернення за її призначенням до дати закінчення опалювального сезону та розраховується:

  • на неопалювальний сезон – з 1 травня по 30 вересня;
  • на опалювальний сезон - з 1 жовтня до 30 квітня.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, що деяких українців при оформленні субсидій не перевірять на борги: хто отримає допомогу.

Також наш портал інформував, грошова форма субсидій та опалювальний сезон в умовах війни: у Міністерстві соціальної політики розповіли про зміни.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, Гетьманцев розповів про підвищення тарифів: коли переглянуть вартість комуналки.