Грілкою в холодну зиму користуються вже дуже давно, вона є незамінним предметом, який допомагає зігрітися. Однак через необережність грілка може нашкодити організму та посилити хронічні захворювання.

Існує декілька простих правил користування грілкою. Насамперед, найчастіше нею обігрівають саме ліжко, щоб уночі було тепло.

Грілка, фото з вільних джерел
Грілка, фото з вільних джерел

Грілку можна прикласти до тіла, щоб зігрітися самому. При цьому дуже важливо, щоб частина тіла, яка контактує з грілкою, не хворіла та не мала запальних процесів. Щоб не обпектися, між грілкою та тілом має бути мінімум два шари одягу.

Можна залишити навіть декілька грілок на матраці під ковдрою на півгодини, але перед сном її варто забрати з ліжка. За ніч гумова грілка остигає та перестає віддавати тепло, а навпаки, забирає тепло від тіла на себе.

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Клієнти Monobank залишаються без грошей: доступ до рахунку закривають без попередження Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок
Показати ще

Що не рекомендується при використанні грілки:

  • Не можна лягати зверху на повну грілку. Через це вона може пошкодитися і ви обпалитеся. Якщо ви хочете прикласти грілку до спини – ляжте на живіт і розмістіть на спині грілку.
  • Грілкою не можна обігрівати дітей – у них дуже ніжна шкіра.
  • Не використовуйте грілку без перевірки. Після наповнення водою струсіть грілку над раковиною, щоб переконатися, що предмет не протікає.

Грілка, фото з вільних джерел
Грілка, фото з вільних джерел

Грілка може бути небезпечною

Багато хто використовує грілку для лікування болю в животі, проте лікарі це категорично забороняють.

При гострих запальних процесах у черевній порожнині застосування грілки може спричинити ускладнення. Можливий розрив апендициту. Класти грілку на живіт можна виключно за рекомендацією лікаря.

Грілку також не можна використовувати при травмах, забитих місцях, пухлинах і будь-яких неясних болях. Вплив тепла може серйозно збільшити травму.

Раніше ми писали про те, як швидко зробити обігрівач зі свічки: інструкція, з якою впорається кожен

Як повідомляв Знай.ua, весь цей час ми помилялися: як правильно готувати гречку, щоб вона не втратила смаку і не розварилася