Стало відомо про те, що для власників генераторів було введено великі штрафи. Як правильно ним користуватися, щоб не втратити величезну суму з гаманця.

Справа в тому, що вже майже два місяці українці стикаються з відключенням електроенергії, адже росіяни ракетами атакують наші об'єкти енергетичної інфраструктури.

Генератор, скріншот з відео
Генератор, скріншот з відео

Підприємці змушені навіть використовувати генератори для того, щоб продовжувати стабільно працювати, але в деяких випадках взагалі можна нарватися на великий штраф.

Вся причина в тому, що в умовах воєнного стану діють такі ж правила щодо палива, як і раніше. Тобто зберігати всі ці речовини без відповідної ліцензії не можна, а підприємствам взагалі потрібно мати спеціальні документи.

Популярні новини зараз
Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Клієнти Monobank залишаються без грошей: доступ до рахунку закривають без попередження Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Кого не мобілізують до армії: перелік професій
Показати ще

Якщо дозволу немає, то це вже порушення закону, яке карається сумою до 500 тисяч гривень, тож українським підприємцям не варто забувати про це.

Генератори, скріншот: YouTube
Генератори, скріншот: YouTube

Проте все ж таки є деякі винятки з правил, до яких належать:

  • Підприємствами, установами та організаціями, що повністю утримуються за рахунок коштів державного або місцевого бюджету;
  • Підприємствами, установами та організаціями системи державного резерву;
  • Суб'єктами господарювання (у тому числі іноземними суб'єктами господарювання, що діють через свої зареєстровані постійні представництва) для зберігання палива, що споживається для власних виробничо-технологічних потреб виключно на нафто- та газодобувних майданчиках, бурових платформах та не реалізується через місця роздрібної торгівлі.

Відключення електроенергії. Фото: кадр з відео
Відключення електроенергії. Фото: кадр з відео

Нагадаємо, що індексація пенсій з 1 грудня: кому з літніх українців пощастить із надбавкою

Раніше повідомлялося, що чи можна не платити за кредит під час війни: які заборони має банк

Також 20 тисячам українців виплатять грошову допомогу: хто може розраховувати і як отримати