В Україні продовжуються відключення електроенергії, які можуть тривати десятки годин. У цьому плані пощастило водіям, оскільки автомобіль може дуже допомогти у блекаут.

Варто зазначити, що в транспортних засобах є стартерні акумулятори, і це хороше джерело живлення, яке може при правильному використанні висвітлювати всю квартиру протягом кількох вечорів. Також цього вистачить для того, щоб заряджати ноутбук від півтора до двох робочих днів.

Машини, скріншот: Youtube
Машини, скріншот: Youtube

Але після цього батарея не зможе завести автомобіль і сама вимагатиме заряджання протягом 8 – 12 годин. При цьому залишати АКБ у розрядженому стані на кілька днів не можна, як зазначають фахівці.

Сучасні автомобілі мають генератори потужністю не менше 1 кВт, і це досить пристойна цифра, хоч і все ще менша, ніж у генератора.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Заміна акумулятора
Заміна акумулятора // anapa.batcenter.ru

Зрозуміло, в обох випадках для живлення ламп, ноутбука та інших приладів потрібно, щоб вони були розраховані на 12 вольт або користувач повинен мати спеціальні адаптери: інвертор 12/220, автомобільну зарядку або відповідний стабілізатор напруги.

Є ще більш простий варіант - завести автомобіль і тримати двигун на холодному ходу, і без шкоди для акумулятора машина дає вам не менше 150-200 Вт потужності.

Тоді йде не менше 0,6-1 літра двигуна за годину, що досить пристойно.

Зарядка для смартфона з автоакумулятора, скріншот: YouTube
Зарядка для смартфона з автоакумулятора, скріншот: YouTube

Все це допоможе вам залишатися з електрикою, поки діють аварійні та екстрені відключення у місті.

Нагадаємо, що ніколи не сушіть одяг на батареї: ви здивуєтеся, чому не варто цього робити

Раніше повідомлялося, як приготувати їжу на сухому спирті і виготовити пальник будинку: ці поради позбавлять вас зайвого клопоту

Також українці можуть втратити субсидію через борги за комуналку - у Мінсоцполітики попередили кожного