Мери багатьох українських міст просять громадян нашої країни бути готовими до складної зими, адже можливі повні блекаути через обстріл путінських військ.

Наприклад, мер Львова Андрій Садовий попросив городян приготуватися до того, що місто може опинитися в ситуації, коли світла та тепла може не бути не один день, а кілька тижнів.

А що ж чекає на Київ, адже столиця перебуває в критичному становищі. Чи можливе таке, що ми на кілька днів або тижнів залишимося без електропостачання?

Відключення світла / скріншот з відео
Відключення світла / скріншот з відео

Виконавчий директор ДТЕК Дмитро Сахарук прокоментував можливий блекаут у Києві в ефірі національного телемарафону.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Так, за словами Сахарука, блекаут у Києві можливий, проте українській енергосистемі він не страшний. При цьому він наголосив, що головне, щоб систему запустили через 5-6 годин.

"Теоретично повний блекаут у Києві можливий. Але якщо система розгорнеться, тобто увімкнеться, протягом наступних 3-4 або навіть 6 годин, коли холодно, - це нормально. Так може бути, але нічого страшного з цього не станеться" , - пояснив виконавчий директор ДПЕК.

Він також розповів, що гірше, коли енергетикам не вдасться включити систему. За словами Сахарука, така ситуація теоретично може статися внаслідок значного руйнування як генерації, так і підстанцій, які дозволяють перекидати електроенергію з однієї точки країни до іншої.

Відключення електрики, скріншот: YouTube
Відключення електрики, скріншот: YouTube

Нагадаємо, що одні сидять 8-12 годин без світла, а іншим не вимикають: кияни обурені вибірковими знеструмленнями.

Раніше ми повідомляли, що українці вимагають контролю над ДПЕК та відключеннями: графіки безладні, нічого не працює.