Починаючи з 1 грудня, в Україні по-новому призначатиметься житлова субсидія. Цей вид допомоги потрібно буде оформляти через Пенсійний фонд. Як подати заявку за новими правилами, розповідає портал "На пенсії".

Нововведення із субсидіями не торкнеться тих громадян, які вже отримують цей вид допомоги. Якщо українець вирішить вперше отримати житлову субсидію, то потрібно буде написати заяву та подати разом із декларацією про доходи до органів ПФУ, посадових осіб центру надання адміністративних послуг або уповноважених посадових осіб виконавчого органу сільської, селищної чи міської ради.

Субсидія, скріншот: Youtube
Субсидія, скріншот: Youtube

Крім того, є варіант і не виходити з дому, щоб оформити субсидію. Зробити це можна на сайті Пенсійного фонду або на порталі Дія.

Субсидії, скріншот: YouTube
Субсидії, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни
Показати ще

Також на вимогу ПФУ для оформлення субсидії можуть знадобитися інші документи, а саме:

  • договір найму (оренди) житла (за наявності);
  • довідки про доходи (при зазначенні у декларації доходів, інформація про які відсутня у ДФС, ПФУ);
  • інші документи, необхідні для розгляду питання по суті (у разі потреби), наприклад, документами, що підтверджують непроживання особи за місцем реєстрації.

Раніше портал Знай повідомляв, в Україні пенсіонери можуть отримати сотні гривень збільшення до виплат: є дві умови

Також наш портал інформував, грошова форма субсидій та опалювальний сезон в умовах війни: у Міністерстві соціальної політики розповіли про зміни.

Крім того, ми писали, оплату за комуналку можна знизити: українцям розповіли, до якого числа треба встигнути із субсидією.