В Україні після нетривалого періоду стабільності почали підвищуватись ціни на цибулю. Оскільки більшість виробників, які мають власних сховищ, реалізували свою продукцію, то пропозиція овочів над ринком стало ниже. Про це повідомляють аналітики проєкту EastFruit.

На даний момент ціни на якісну цибулю досягають позначки 23-27 гривень за один кілограм. Це в середньому на 15% дорожче, ніж минулого тижня. Фермери наголошують, що підвищення цін на продукцію спровоковано помітним збільшенням попиту на ринку.

Ціни на цибулю, скріншот з відео
Ціни на цибулю, скріншот з відео

При цьому умови для зростання цін створює і той факт, що пропозиція якісної цибулі на ринку зменшилася через те, що багато господарств продовжують утримуватися від реалізації цієї продукції зі сховищ.

Цибуля. Фото: скриншот Youtube
Цибуля. Фото: скриншот Youtube

Популярні новини зараз
Подивися уважно у трудову книжку: через ці "записи" українці залишаються без пенсії Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати
Показати ще

Крім того, експерти підкреслюють, що в поточному сезоні в сегменті цибулі досить багато некондиційної продукції. Несприятливі погодні умови спричинили помітне зниження якості цибулі.

На думку учасників ринку в найближчому майбутньому тенденція до подорожчання цибулі може зберегтися і навіть почати прискоряться в міру вичерпання запасів у сховищах.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, відключення світла можуть спровокувати підвищення цін та дефіцит низки продуктів: до чого готуватися українцям.

Також наш портал інформував, м'ясо, яйця, молоко та олію: українцям показали оновлені ціни на популярні продукти.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, гречка, цукор, хліб та соняшникова олія: АТБ та Metro показали ціни на популярні продукти в середині листопада.