Оскільки цього року українці не виключають високу ймовірність виникнення проблеми з опаленням через регулярні обстріли загарбницькою росією інфраструктурних об'єктів в Україні, слід подбати про облаштування свого життя наперед.

Зокрема, слід врахувати наступний нюанс. Оскільки батареї ймовірно грітимуть недостатньо сильно, це може призвести до підвищеної вологості, а в результаті до неприємних цвілі та грибка.

Зазвичай із пліснявою борються за допомогою хімічних засобів, однак подолати підвищену вологість допоможуть й домашні рослини. То ж саме ті з них, листя яких добре поглинає вологу, слід завести вдома. Цей спосіб є не лише природним і практичним, але й приємним оку, адже таким чином ви прикрасите свій будинок.

Плющ, фото: Ботанічка
Плющ, фото: Ботанічка

Домашні рослини які здатні зменшити вологість вдома:

1. Англійський плющ. Цю рослину можна поставити навіть у ванній кімнаті, адже вона здатна видалити плісняву навіть з дуже вологих приміщень. Для плюща важливо рости за яскравого непрямого світла та регулярного поливу. Проте пам'ятайте, що його листя токсичне, тому тримайте якнайдалі від домашніх тварин та маленьких дітей.

Популярні новини зараз
В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

2. Спатіфілум. Він добре росте в місцях з великою вологістю, тому можете сміливо встановлювати в місці, де є пліснява. Перевагами є те, що ця рослина не потребує прямого сонячного світла. Проте він також є токсичним для домашніх тварин.

Сансевієрія, скріншот з відео
Сансевієрія, скріншот з відео

3. Сансевієрія (тещин язик). Є лідером серед рослин зпоглинання конденсації та вологи, а також фільтрації побутових токсинів. Вона добре росте під прямим сонячним світлом. Потребує поливу раз на 1-2 тижні.

4. Пальми. Найкраще з метою контролю вологості та захисту від плісняви ​​обирати такі її види, як пальми арека, бамбукові, карликові фінікові та тростинні пальми.

Драцена, скріншот: YouTube
Драцена, скріншот: YouTube

Нагадаємо, чому при пранні потрібно додавати молоко: властивість продукту вас точно здивує

Як повідомляв "Знай.ua", українським дітям виплатять новий вид допомоги: хто і на яку суму претендує

Також "Знай.ua" писав, марно витрачені гроші: які дрова засмічують піч і не дають тепла