З початку повномасштабної війни в українських магазинах рекордно зросли цінники на продукти харчування, зокрема, космічних цін досягла популярна зелень. Втім, на кінець листопада цінники почали потроху опускатися. Про це свідчать дані порталу "Мінфін".

В Україні почали трохи опускатися ціни на популярну зелень, проте деякі позиції продовжили дорожчати.

Супермаркет. Фото: Знай.UA
Супермаркет. Фото: Знай.UA

Середні ціни на петрушку у супермаркетах станом на 25 листопада становлять 28,65 гривні за 70 грамів, що на 1,03 гривні дешевше, ніж було у жовтні. За 100 грамів петрушки зараз доведеться в середньому викласти 28,63 гривні, а в жовтні цінник був помітно вищим – 32,40 гривні.

Ціни на петрушку. Фото: скрін Мінфін
Ціни на петрушку. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Кріп у листопаді подешевшав з 33,05 до 29,98 гривні за 100 грамів. При цьому кріп у фасуванні 250 грамів втратив у ціні ще помітніше – з 102,90 до 87,45 гривні. Один кілограм кропу коштує, як і в жовтні - 478,80 гривні.

Ціни на кріп. Фото: скрін Мінфін
Ціни на кріп. Фото: скрін Мінфін

У випадку із зеленою цибулею, то її зниження цін не торкнулося. Він підвищився в ціні з 34,27 до 35,33 гривні за 100 грамів. При цьому цибуля порей впала у ціні з 107,60 до 93,90 гривні за один кілограм.

Ціни на цибулю. Фото: скрін Мінфін
Ціни на цибулю. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, відключення світла можуть спровокувати підвищення цін та дефіцит низки продуктів: до чого готуватися українцям.

Також наш портал інформував, м'ясо, яйця, молоко та олію: українцям показали оновлені ціни на популярні продукти.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, гречка, цукор, хліб та соняшникова олія: АТБ та Metro показали ціни на популярні продукти в середині листопада.