Українські супермаркети встановили нові цінники на яловичину та свинину. Скільки коштуватиме кілограм м'яса в другій половині листопада і чим вигідніше закуповуватися, показують дані моніторингу, опубліковані на порталі "Мінфін".

Ціни на м'ясо ще до повномасштабної війни не надто тішили українців, але після початку вторгнення підскочили до рекордного рівня. Зараз цінники на деякі види м'яса падають, але сильно доступніше воно від цього поки що не стає.

Супермаркет, фото Знай.ua
Супермаркет, фото Знай.ua

Так, станом на другу половину листопада середні цінники на яловичину гуляш сягають 217,71 гривні за кілограм. Якщо порівнювати із жовтневими цінниками, то вартість не змінилася. Водночас яловичі ребра подорожчали із 137,48 до 145,00 гривні за кілограм.

Ціни на яловичину. Фото: скрін Мінфін
Ціни на яловичину. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні
Показати ще

Зі свининою ситуація більш оптимістична. Так, у листопаді свиняча грудинка в середньому пропонується по 162,46 гривні за кілограм, а в жовтні цінник був помітно вищим – 170,82 гривні за кілограм. Ошийок також помітно зменшив у ціні – 191,97 гривні за кіло замість жовтневих 213,65 гривні. Свинячі ребра впали в ціні зі 168,65 до 156,21 гривні за кіло. Водночас шашлик подорожчав із 176,88 до 183,27 гривні за кіло.

Ціни на свинину. Фото: скрін Мінфін
Ціни на свинину. Фото: скрін Мінфін

Ціни на свинину. Фото: скрін Мінфін
Ціни на свинину. Фото: скрін Мінфін

Раніше портал Знай повідомляв, що готувати борщ доведеться без томатної пасти: ціни на популярну заправку зростають божевільними темпами.

Також наш портал інформував, м'ясо, яйця, молоко та олію: українцям показали оновлені ціни на популярні продукти.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв нові ціни на яйця, цукор і кондитерку: українці перед Новим роком дізналися, чи зможуть накрити святковий стіл.