Рівень життя пенсіонерів вирішили поліпшити у Верховній Раді та прийняли новий законопроєкт, що підвищить деяким верствам населення пенсії.

Документ №7649 виходячи з якого збільшення пенсії буде відбуватись шляхом цільових та загальних благодійних внесків. Таким чином планують дотягувати пенсії до прожиткового мінімуму, а також підтягувати мінімальні виплати.

Пенсіонери, скріншот: YouTube
Пенсіонери, скріншот: YouTube

Законопроєкт додає до Закону про державне пенсійне обов'язкове страхування ще один пункт 72-1, про так звані благодійні внески до пенсійного фонду.

Кому піднімуть пенсії

Планується, що це дасть змогу підняти мінімальні пенсії, та адресовано підняти пенсії. Адресна допомога буде виглядати так, що, наприклад, людина вносить внесок у ПФУ, вказуючи прізвище пенсіонера, тоді 70% коштів буде перенаправлятися цій особі, а 30% ПФУ розподілятиме на інших пенсіонерів. Або безадресна, просто платите в ПФУ кошти, а фонд вже сам розподіляє, кому підвищити пенсію цими коштами. У першу чергу будуть підвищувати пенсії тим, хто отримує мінімалку.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Де братимуть кошти

Кошти на це підняття пенсій буде робитися за рахунок благодійних внесків різних організацій, структур, заводів, підприємств, ФОПів, та звичайних людей.

Скриншот законопроєкту
Скриншот законопроєкту

Нагадаємо, ми писали, що українці скаржаться на відміну банками кредитних канікул: відбуваються постійні списання грошей з рахунків.

Як повідомляв "Знай.ua" задоволення не для "худих" гаманців: супермаркети різко підняли ціни на виноград.

Також "Знай.ua" інформував, що космічні ціни змусять кинути палити: в Україні можуть додатково підвищити акциз на цигарки.