Майонез і кетчуп вигідніше приготувати вдома власноруч, ніж купувати в супермаркетах, оскільки цінники на продукцію помітно змінилися і не на краще. Про це свідчать дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

Майонез торгової марки "Королівський смак" 67% у другій половині листопада у середньому пропонується по 44,55 гривні за упаковку 300 грамів.

Супермаркет, фото: Знай.ua
Супермаркет, фото: Знай.ua

Це на 1 копійку дорожче, ніж було у жовтні. Водночас майонез торгової марки "Щедро" 67% подорожчав з 45,24 до 45,38 гривні за 300-грамову упаковку.

Ціни на майонез. Фото: скрін Мінфін
Ціни на майонез. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

У місячному вимірі зростання цін практично не відчутне для гаманців українців, але якщо врахувати, що на початку року майонез "Королівський смак" у середньому коштував 36,01 гривні, то різниця очевидна.

Динаміка цін на майонез. Фото: скрін Мінфін
Динаміка цін на майонез. Фото: скрін Мінфін

Кетчуп "Торчин до шашлику" у листопаді в середньому коштує 23,05 гривні за 270-грамове впакування. У жовтні цінник був на рівні 21,83 гривні.

Ціни на кетчуп. Фото: скрін Мінфін
Ціни на кетчуп. Фото: скрін Мінфін

Ще на початку року цей кетчуп коштував лише 13,88 гривні за цю ж упаковку. Таким чином за цей період цей продукт додав у вартості 9,17 гривні.

Динаміка цін на кетчуп. Фото: скрін Мінфін
Динаміка цін на кетчуп. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, гречка, цукор, хліб та соняшникова олія: АТБ та Metro показали ціни на популярні продукти в середині листопада.

Також наш портал інформував, м'ясо, яйця, молоко та олію: українцям показали оновлені ціни на популярні продукти.

Крім того, інформаційний портал «Знай» повідомляв, не лише свіжа риба, а й консерви – недозволена розкіш: у супермаркетах злетіли ціни на сардини та шпроти.