На українців чекає чергове підвищення пенсійних виплат, але пощастить далеко не всім. Наприклад, деякі категорії отримають збільшення у розмірі 660 гривень, а інші всього 66 гривень або зовсім нічого. Про це йдеться у бюджеті Пенсійного фонду на 2022 рік, а також заяві Міністерства соціальної політики.

Вже з 1 грудня в Україні піднімуть розмір прожиткового мінімуму, внаслідок чого збільшаться максимальна та мінімальні пенсії. Так, близько 1,5 мільйона громадян отримають до пенсії збільшення у розмірі 66 гривень, а українці, які отримують максимальні пенсії - 660 гривень.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Бюджет ПФУ було розроблено ще минулого року, коли рівень інфляції становив 6,2% і в тих умовах підвищення виплат мало компенсувати зростання цін, втім, повномасштабна війна внесла свої корективи. Однак, незважаючи на складну економічну ситуацію, підвищення пенсій вирішили проводити за планом.

Пенсіонерка. Фото: скріншот youtube
Пенсіонерка. Фото: скріншот youtube

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Слід зазначити, що пенсіонери, які одержують понад 2093 гривень, грудневе підвищення виплат не відчують або воно буде дуже незначним. Наприклад, доплата за стаж понад норму з 1 грудня зросте разом із прожитковим мінімумом та становитиме 6,6 гривні за кожен рік.

Раніше портал Знай повідомляв, що десять пенсій відразу: хто в Україні може отримати додаткову допомогу при виході на заслужений відпочинок.

Також наш портал інформував, що в грудні українці зможуть отримати додаткову грошову допомогу: хто і на які суми може претендувати.

Крім того, ми писали, на які види пенсій претендують українці, але не зможуть їх отримати: детальне пояснення ПФУ.