До Нового року ще залишається майже півтора місяці, але цінники у супермаркетах змушують поласувати мандаринами вже зараз. Дані моніторингу, опубліковані порталом Мінфін, показують, що ціни на популярний цитрусовий фрукт раптово впали.

Ще в жовтні купити хоча б кілограм мандарин було досить сильним ударом по і без того "худим" гаманцям українців. Втім, у другій половині листопада ситуація різко змінилася і улюблений фрукт можна купити наполовину дешевше.

Мандарини, скріншот: YouTube
Мандарини, скріншот: YouTube

Так, станом на 19 листопада середні ціни на мандарини зупинилися на позначці 49,60 гривні за один кілограм. Вартість коштує від 42,90 до 60,90 гривні за кіло, залежно від мережі супермаркетів. Мандарини Туреччина пропонуються за ще більш демократичною ціною – 39,90 гривні за кілограм. Натомість мандарини клементин коштують 104,77 гривні за кілограм.

Ціни на мандарини. Фото: скрін Мінфін
Ціни на мандарини. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Варто зазначити, що якщо порівняти з попереднім місяцем, зниження цін на мандарини стало суттєвим. У жовтні середні ціни на фрукт були на рівні 100,97 гривні за кіло, що в половину дорожче, ніж на даний момент.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, м'ясо, яйця, молоко та олію: українцям показали оновлені ціни на популярні продукти.

Також наш портал інформував, борщовий набір вдвічі дешевший, а от фрукти на одному рівні: порівняння ціни на продуктовий набір в Україні та Європі.

Крім того, наш портал інформував, фрукти подешевшали, але доступнішими не стали: скільки коштують лимони, мандарини, апельсини та яблука в листопаді.