2022 року українські аграрії зібрали врожай цибулі на 30% менший, ніж минулого року. Це стало найгіршим показником за останні вісім років. Про це йдеться у звіті Нідерландської цибульної асоціації.

Пропозиція цибулі на внутрішньому ринку України може скоротитися, оскільки за рік фермери зібрали врожай, який на 29% нижчий, ніж торік. Загалом урожай становив 732 тисячі тонн цибулі. Зазначається, що це найнижчий показник за останні вісім років.

Цибуля. Фото: скриншот Youtube
Цибуля. Фото: скриншот Youtube

Зокрема, на зменшення цьогорічної врожайності сильно вплинуло повномасштабне вторгнення росії. Через бойові дії та окупацію деяких територій посівна площа під цибулю скоротилася майже на 15%.

Ціни на цибулю. Фото: скрін youtube
Ціни на цибулю. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Низька врожайність може стати причиною незадоволення внутрішнього попиту на цибулю, і як наслідок може утворитися дефіцит та суттєвий стрибок цін. Ситуацію може врятувати імпорт цибулі, але слід зазначити, що у країнах ЄС вирощування цієї культури також скоротилося – на 9%. До речі, імпортна продукція також може бути помітно вищою у ціні, ніж вітчизняна.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, що українці запасаються на зиму? Консерви стрімко зростають у ціні: порівняння вартості у різних супермаркетах.

Також наш портал інформував, борщовий набір вдвічі дешевший, а от фрукти на одному рівні: порівняння ціни на продуктовий набір в Україні та Європі.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, в уряді заборонили відключати українцям комунальні послуги за борги на час воєнного стану, але співробітники вимагають поваги.