Цінники на популярні продукти, такі як хліб, картопля та м'ясо, змінюватимуться. Які групи товарів дорожчатимуть, а які залишаться на колишньому рівні чи подешевшають, розповів перший віце-президент Торгово-промислової палати України Михайло Непран в ефірі "Суспільного".

На думку експерта, причин для паніки в українців немає, оскільки ціни на деякі продукти можуть піднятися, але на інші - знизиться. Так, картопля та молочна продукція, за його словами, дешевшатимуть. Вітчизняні овочі можуть трохи впасти в ціні або втриматися на колишньому рівні. Цінники на хліб, ймовірно, виростуть, але не суттєво. З м'ясом ситуація не така радісна, але курятина, як мінімум, дорожчати не буде.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Михайло Непран наголосив, що підвищення цін в основному торкнеться імпортної продукції. Зокрема кондитерські вироби, риба та інша продукція, що ввозиться з-за кордону. У середньому, цінники можуть піднятися на 18-20%.

Магазин, скріншот: YouTube
Магазин, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Експерт радить українцям запастися продуктами тривалого зберігання, такими як крупи, цукор та консерви. Водночас він закликає не змітати з полиць все поспіль, адже термін придатності до продуктів все ж таки обмежений.

Раніше портал Знай повідомляв, ціни на капусту в Україні підскочили майже вдвічі, але це не кінець: експерти прогнозують подальше подорожчання.

Також наш портал інформував, борщовий набір вдвічі дешевший, а от фрукти на одному рівні: порівняння ціни на продуктовий набір в Україні та Європі.

Крім того, наш портал інформував, фрукти подешевшали, але доступнішими не стали: скільки коштують лимони, мандарини, апельсини та яблука в листопаді.