Громадяни України, які опинилися у скрутному життєвому становищі через підступне вторгнення російських окупантів, мають право отримати компенсацію до 500 гривень на придбання та доставку необхідних лікарських засобів.

Про це стало відомо завдяки повідомленню порталу "Хвиля".

Допомогу одноразово надає Фонд Ліки для України. Він покриває до 50% вартості замовлення та організує безкоштовну доставку замовлень від 500 гривень. Щоб оформити допомогу, необхідно скористатися сайтом або програмою Liki24.

500 гривень на ліки, скріншот: Liki24
500 гривень на ліки, скріншот: Liki24

Якщо ви не витратили 500 грн за один раз, їх можна використати у майбутньому. Сумарна компенсація не може перевищувати 500 грн. Також діє обмеження у часі – використовувати компенсацію потрібно протягом трьох днів з моменту активації.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Аптека, фото: ukrinform
Аптека, фото: ukrinform

Препарати з компенсацією від Фонду можна отримати поштою по всій Україні, де працюють Укрпошта та Нова пошта, а також можна замовити доставку кур'єром у Києві. При самовивезенні ліки з аптеки компенсація не працює лише при замовленні доставки.

Відомо, що сервіс Liki24 відновив роботу у квітні 2022 року. Через нього також можна отримати гуманітарну допомогу, що передається з Європи: знеболювальні, антисептики, ліки для шлунково-кишкового тракту, вітаміни, предмети гігієни для жінок та дітей.

Нагадаємо, українці продовжують готуватися до складної зими: що обов'язково має лежати в аптечці.

Раніше повідомлялося, гречка, цукор, хліб та соняшникова олія: АТБ та Metro показали ціни на популярні продукти в середині листопада.

Також, тепер ви захочете пити червоний чай постійно: несподівані властивості напою.