Стало відомо про те, що на сьогоднішній день українці економлять електроенергії. Навіть через півтора місяці постійних відключень не всі усвідомлюють важливість цього процесу.

Про це повідомив голова Комітету Верховної Ради з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Андрій Герус.

"Споживання за день становить близько 14 тис. МВт, 10% - це 1,4 тис. МВт. Хмельницька АЕС працює з потужністю 2 тис. МВт. Тобто населення економить більше половини потужності ХАЕС", - зазначив Герус.

Відключення електрики, скріншот: YouTube
Відключення електрики, скріншот: YouTube

Ситуація все ще складна, і частина громадян все ж таки прислухається до рекомендацій влади, і допомагають країні економити електрику, але цього все ще недостатньо.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Найскладніше ситуація з електропостачанням зараз у Київській області, Чернігівській, Сумській, Полтавській, Харківській, а також частково у Черкаській.

Варто пам'ятати, що добровільне зменшення споживання, особливо ближче до вечора, допомагає нашим енергетикам працювати над ремонтом об'єктів енергетичної інфраструктури.

Відключення електрики, скріншот: YouTube
Відключення електрики, скріншот: YouTube

Через зростання споживання доводиться запроваджувати також і аварійні відключення електрики як у Києві, так і ще у семи областях нашої країни.

Почалося все це у понеділок, 10 жовтня. Тоді диктатор путін вирішив помститися Україні, звинувативши нас у вибуху на Кримському мосту. Тактика терору продовжилася і далі, тому практично весь жовтень страждали на об'єкти інфраструктури.

Наразі росіяни пошкодили вже близько 40% енергетичної інфраструктури, яка має бути відновлена ​​протягом найближчого часу.

Відключення електроенергії, скріншот: YouTube
Відключення електроенергії, скріншот: YouTube

Нагадаємо, що ЗСУ скоро можуть зайти до Криму: спочатку знову постраждає Кримський міст

Раніше повідомлялося, що цінники продовжать повзти нагору: Нацбанк прогнозує до кінця року інфляцію на рівні 30%

Також, чи буде достатньо хліба наступного року: аграрії не змогли якісно провести посів пшениці озимої