Стало відомо про те, якою має бути ідеальна аптечка для українців за умов військової зими. Час настав непередбачуваний, тому треба бути готовим до всього.

Експерт фармацевтичної компанії "Фармак", лікар-педіатр Тетяна Дзюба розповіла, які ліки слід мати в аптечці кожному українцю цієї зими.

Разом із традиційними вірусами в холодну пору року на нас можуть чекати нові ризики зі здоров'ям, які будуть пов'язані з повномасштабною війною. Зокрема йдеться про дефіцит електроенергії, відсутність опалення, а також проведення часу в холодних укриттях.

Аптечка, фото: Фармак
Аптечка, фото: Фармак

Насамперед у цій аптечці повинні лежати жарознижувальні, парацетамол, або ібупрофен, противірусні, вітаміни тощо. Все це точно не нашкодить, і колись знадобиться.

Популярні новини зараз
Росія готується до масштабного наступу: коли чекати нової атаки За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Грип та застуда мають схожі симптоми, тому разом із противірусними потрібно мати в аптечці протисимптомне. Вони навряд чи допоможуть вам швидше одужати, але точно покращать стан.

Також, покладіть туди льодяники, спреї, розчини від болю в горлі та спреї від закладеного носа. Чи не зайвими будуть ліки від кашлю на рослинній основі, або синтетичні.

Аптека, фото: скріншот з відео
Аптека, фото: скріншот з відео

"Якщо вийшло так, що Ви вже захворіли, обов'язково потрібна регідратація (вживання великої кількості води), самоізоляція і, краще, постільний режим. Не варто переносити захворювання на ногах. Це шкодить вам і оточуючим", - наголосила Дзюба.

Аптечка, до речі, на випадок конче необхідності, адже найкраще відразу звернутися до лікарів, а не займатися самолікуванням.

Кровоспинний джут, гемостатичний бинт, знеболювальні препарати, як у формі таблеток, так і ін'єкційні - це теж покладіть в аптечку, тому що війна річ непередбачувана.

Аптечка, скріншот: YouTube
Аптечка, скріншот: YouTube

Нагадаємо, що пенсіонерам потрібно стати на облік до Центру зайнятості: навіщо це робити та які умови

Раніше повідомлялося, що в Україні подешевшало борошно: скільки коштує кіло в Новусі, Ашані та інших супермаркетах

Також одні сидять 8-12 годин без світла, а іншим не вимикають: кияни обурені вибірковими знеструмленнями