В Україні різко злетіли ціни на курячі яйця і звичний для всіх продукт став практично на вагу золота. Втім, нинішні ціни - ще "квіточки", адже 2023 року існує ризик, що ситуація стане катастрофічною. Про це пише bloomberg.

У жовтні річна інфляція досягла 26,6%, що перевершило прогнози економістів. Ціни на продукти стали просто непідйомними, а лідерами подорожчання стали курячі яйця, які у листопаді в середньому продаються майже по 80 гривень за десяток.

Ціни на яйця. Фото: скрін youtube
Ціни на яйця. Фото: скрін youtube

Експерти вважають, що нинішні цінники можуть змінитися і не на краще. Виробники яєць зазнали значних збитків через повномасштабне російське вторгнення і якщо ситуація не зміниться, то наступного року цінники можуть досягти катастрофічного рівня.

"Якщо не вдасться відновити поголів'я курей, наступного року буде ще гірша катастрофа", - вважає власник одного з найбільших виробників яєць у Європі UkrLandFarming.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Яйця курячі. Фото: скриншот з відео
Яйця курячі. Фото: скриншот з відео

В уряді вже роблять потрібні кроки, щоби ціни на яйця стабілізувалися. Зокрема Мінагрополітики уклало Меморандум з Асоціацією "Союз птахівників України", щоб контролювати оптово-відпускні ціни.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, фрукти подешевшали, але доступнішими не стали: скільки коштують лимони, мандарини, апельсини та яблука в листопаді.

Також наш портал інформував, борщовий набір вдвічі дешевший, а от фрукти на одному рівні: порівняння ціни на продуктовий набір в Україні та Європі.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, ціни на м'ясо зростають як на дріжджах: у чому причина та за яких умов воно подорожчає ще більше.