Українці, що вийшли на пенсію, але сповнені сил та бажання працювати, можуть скористатися Центром зайнятості, стати на облік, однак за однієї умови.

Статус безробітного їм не нададуть, адже він призначається людям працездатного віку. Про це розповідають на порталі "На пенсії".

Пенсіонери. Фото: скриншот Youtube
Пенсіонери. Фото: скриншот Youtube

Під час воєнного стану ознайомитися з вакансіями у центрі зайнятості можна навіть не виходячи з дому. Ця інформація є на сайті Державної служби зайнятості в рубриці "Шукаю роботу", а також на порталі для пошуку роботи — "Єдиний портал вакансій".

У разі офіційного працевлаштування пенсіонера про це обов’язково потрібно повідомити Пенсійний фонд, де мають припинити перераховування пенсії через зростання прожиткового мінімуму або підвищення мінімальної зарплати.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Пенсіонери-переселенці також можуть скористатися послугами центру зайнятості. Реєстрація громадян, які звертаються по сприяння у працевлаштуванні, проводиться незалежно від зареєстрованого місця проживання або перебування. Теж саме стосується і людей з інвалідністю.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Роботодавці готові брати пенсіонерів на вакансії швачки, слюсаря, пекаря, мебляра, зварювальника, охоронця, оператора котельні, автомеханіка, пакувальника на мінімальну зарплату у 6700 гривень.

Нагадаємо, ми писали сім способів швидко зігрітися, коли вдома нестерпний холод

Як повідомляв "Знай.ua" магазинна хімія не знадобиться більше ніколи: 5 засобів з натуральних інгредієнтів для миття підлоги.

Також "Знай.ua" інформував, яка зарплата зарахується під час перерахунку пенсії? У ПФУ дали пояснення.