До Пенсійного фонду часто звертаються українці, які не можуть второпати, яку зарплату бере ПФУ, для перерахунку пенсій.

До пенсійної установи звернувся українець, який хоче дізнатися, більше деталей по цьому питанню, при чому він вийшов на пенсію у 2016 році, і до 2022 року продовжував працювати.

Пенсіонери, скріншот: YouTube
Пенсіонери, скріншот: YouTube

Я став пенсіонером у 2016 році і працював до 2022 року. Поясніть, яку середню зарплату по країні (за 2019-2021 роки чи ті ж самі 2013-2015 роки) будуть враховувати в разі перерахунку за моєю заявою? У тексті закону я відповіді не знайшов. - запитує Сергій Іванович з Києва.

Експерти зазначають, що питання перерахунку пенсії за час, відпрацьований після її призначення, регулюється частиною 4 статті 42 Закону "Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування".

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Виплата пенсій, кадр з відео
Виплата пенсій, кадр з відео

Там чітко визначено, що такий вид перерахунку проводиться із застосуванням показника середньої заробітної плати, який враховувався під час призначення (попереднього перерахунку) пенсії. Тобто застосовується старий показник.

Середню зарплату за 2019-2021 роки можуть взяти тільки тому, хто вперше виходить на пенсію у цьому році. За даними Пенсійного фонду України, він становить 10 846,37 гривні.

Нагадаємо, ми писали, що українців змушують повертати виплачену допомогу 6500 грн: кому доведеться розлучитися з грошима.

Як повідомляв "Знай.ua" супермаркети виставили нові цінники на популярні крупи: гречка та рис майже зрівнялися в ціні.

Також "Знай.ua" інформував, як українці ставляться до земляків, які виїхали за кордон - розуміння чи осуд.