З початку року ціни на продукти в Україні зробили помітний ривок, зокрема, подорожчали і фрукти, особливо ті, що ввозяться в країну з-за кордону, зокрема банани. Але після стрімкого підвищення цін цей фрукт почав дешевшати. Як змінилися цінники у супермаркетах показують дані порталу Мінфін.

У перші місяці війни в Україні виникли складнощі з доставкою товарів та продуктів, що імпортувалися з-за кордону. Через тимчасову окупацію частини територій і присутність російського флоту в Чорному морі, доставка продукції по воді стала неможливою. Через це ціни на низку продуктів злетіли, серед них були і банани.

Ціни на банани. Фото: скрін youtube
Ціни на банани. Фото: скрін youtube

Так, станом на першу половину листопада цінники на банани в українських супермаркетах почали знижуватись. За кілограм фрукта в середньому доведеться заплатити 54,92 гривні, що на 8,53 гривні дешевше, ніж було у жовтні.

Ціни на банани. Фото: скрін Мінфін
Ціни на банани. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Ціни на банани варіюються залежно від торгової мережі. Так, найдешевше фрукт можна купити в мережі Varus та Metro – 49,90 гривні, а найвищі цінники виставив Novus – 59,99 гривні за кіло.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, фрукти подешевшали, але доступнішими не стали: скільки коштують лимони, мандарини, апельсини та яблука в листопаді.

Також наш портал інформував, борщовий набір вдвічі дешевший, а от фрукти на одному рівні: порівняння ціни на продуктовий набір в Україні та Європі.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, ціни на м'ясо зростають як на дріжджах: у чому причина та за яких умов воно подорожчає ще більше.