Українців аж до весни чекає підвищення цін на овочі, але подорожчання не торкнеться картоплі. Про це в ефірі "Суспільного" заявив Тарас Баштанник, президент Української плодоовочевої асоціації.

Цінники на овочі і так не тішать покупців, але аж до весни вони зростатимуть. Цьому сприяють низка факторів, зокрема значні витрати на зберігання, а також ризики перебоїв із постачанням електроенергії.

Овочі. Фото: скриншот Youtube
Овочі. Фото: скриншот Youtube

"Глобально можна сказати, що до весни всі інші овочі, крім картоплі, борщового набору будуть дорожчати, оскільки витрати на зберігання великі, і є ризики через перебої з електропостачанням - не дуже якісно може зберігатися продукція", - поділився прогнозом експерт.

Ціни на продукти, овочі - фото Знай.ua
Ціни на продукти, овочі - фото Знай.ua

Популярні новини зараз
На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше
Показати ще

Тарас Баштанник підкреслив, що в Україні спостерігається нестача цибулі, але водночас інші овочі борщового набору є в достатку, насамперед морква та картопля. За словами експерта з дефіцитом цибулі впоратися поки не вийде, тому вона тільки збільшуватиметься. Причиною цього є тимчасова окупація головних районів виробництва даного овочу.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, бекон, буженина та ковбаски – недозволена розкіш: українців засмутили космічними цінами на м'ясну продукцію.

Також наш портал інформував, не дайте шкідникам з'їсти ваш стратегічний запас: найефективніші методи, щоб позбутися комах у крупах.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, борщовий набір вдвічі дешевший, а от фрукти на одному рівні: порівняння ціни на продуктовий набір в Україні та Європі.