Сьогоднішні цінники не залишають українцям шансу поласувати не лише свіжою рибою, а й консервами. На початку листопада сардини та шпроти помітно додали в ціні. Про це свідчать дані моніторингу, опубліковані порталом Мінфін.

В українських магазинах помітно піднялися ціни на свіжу та морожену рибу, що за нинішніх доходів та загального рівня цін, не дозволяє покупцям часто балувати себе цим продуктом. При цьому і рибні консерви не дуже тішать гаманці українців.

Консерви, скріншот: YouTube
Консерви, скріншот: YouTube

Так, у першій половині листопада середні ціни на сардини піднялися до 62,05 гривні за 230 грамів. Ще минулого місяця середня вартість була на рівні 56,46 гривні. Цінники варіюються залежно від торгової мережі: в Auchan сардини коштують 64,10 гривні, а Novus товар пропонується по 59,99 гривні.

Ціни на сардини. Фото: скрін Мінфін
Ціни на сардини. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Поласувати шпротами також стало задоволенням не з дешевих. Якщо у жовтні середні ціни на шпроти торгової марки "Аквамарин" становили 72,91 гривні за 150 грамів, то у першій половині листопада вже 74,60 гривні.

Ціни на шпроти. Фото: скрін Мінфін
Ціни на шпроти. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, борщовий набір вдвічі дешевший, а от фрукти на одному рівні: порівняння ціни на продуктовий набір в Україні та Європі.

Також наш портал інформував, надхмарні ціни – провісники дефіциту? Українцям розповіли, чи будуть проблеми із яйцями, гречкою та іншими продуктами.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, не дайте шкідникам з'їсти ваш стратегічний запас: найефективніші методи, щоб позбутися комах у крупах.