Вартість продуктів харчування в Україні зростає жахливими темпами, а одними з лідерів у подорожчанні стали овочі. Наприклад, помітно піднялися ціни на капусту, тож у борщі її незабаром можемо не побачити. Про це повідомляє інформаційний портал AgroTimes.

Овочі в Україні дорожчають із нереальними темпами і на це є багато причин, багато з яких обумовлені повномасштабною війною.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Так стало відомо про різке зростання цін на капусту. Пекінська капуста, яка до цього продавалася за ціною від 20 до 25 гривень за кілограм, додала в ціні відразу 5 гривень і зараз пропонується по 30 гривень за кіло. Також на 5 гривень подорожчала цвітна капуста і зараз продається по 45 гривень за кілограм.

Капуста. Фото: скриншот з відео
Капуста. Фото: скриншот з відео

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою
Показати ще

Водночас пропозиція молодої капусти розширилася і її продають за ціною від 15 до 18 гривень за один кілограм. За словами експертів, такий різкий стрибок цін стався через зміщення балансу між попитом і пропозицією. Незважаючи на високу ціну, дозволити овоч українці поки що в змозі, але якщо тенденція до подорожчання збережеться, то не виключено, що борщ доведеться їсти без капусти.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, бекон, буженина та ковбаски – недозволена розкіш: українців засмутили космічними цінами на м'ясну продукцію.

Також наш портал інформував, не дайте шкідникам з'їсти ваш стратегічний запас: найефективніші методи, щоб позбутися комах у крупах.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, ціни на м'ясо зростають як на дріжджах: у чому причина та за яких умов воно подорожчає ще більше.