Кияни будуть без світла по 10-12 годин, через нові нічні атаки на енергооб’єкти України. Тож оприлюднені графіки не працюватимуть.

Про це повідомив генеральний директор ДТЕК Дмитро Старук.

Відключення світла. Фото: скрін youtube
Відключення світла. Фото: скрін youtube

Цьогорічний дефіцит потужності в енергосистемі України з початком зими зросте з поточних 1-1,5 млн кВт до 2-3 млн кВт та вище. Тому за таких умов найбільш реалістичними можуть бути прогнози відключення електрики на 10–12 годин на добу після заморозків. І киянам треба до нього готуватись. - заявив посадовець.

Вразливими будуть новобудови на лівому березі Дніпра.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

На правому березі міста досить багато відносно невеликих котелень, а ось на лівому березі системи значно концентрованіші та, відповідно, більш вразливі.

Найбільшим викликом для міста стане загроза замерзання систем водопроводу та каналізації.

Обмеження споживання можливе у всіх районах столиці. Стабілізаційні графіки відключень у Київській області також наразі не діють.

Скрін, відео YouTube відключення світла
Скрін, відео YouTube відключення світла

Це може свідчити про те, що цього разу цілі для атак російські військові визначали разом з російськими енергетиками. Бо фахівці розуміються на тому, як створити максимум проблем для енергосистеми.

Нагадаємо, ми писали, що старт накопичувальних пенсій в Україні: Мінсоцполітики озвучило перші вимоги.

Як повідомляв "Знай.ua" ПриватБанк роздає від 500 до 15 тисяч гривень: потрібно виконати лише три кроки.

Також "Знай.ua" інформував, поменше гальмуйте, міняйте масло та почистіть багажник: прості поради водіям, які допоможуть економити на бензині.