Стрибок цін на яйця шокував усіх українців, без винятку. Хоч ситуація трохи стабілізується, але реальність все ж таки "кусається" - тепер цей важливий продукт продається майже за такою ж вартістю, як і в Європі.

Ціна українських яєць у жовтні була порівнянна не лише із сусідніми Польщею та Словаччиною, а й Німеччиною, а також Італією. Аналітики кадрового порталу robota.ua показали, скільки коштує цей продукт у ЄС та Україні, взявши ціни у найбільших мережах супермаркетів кожної країни у жовтні 2022 року.

Ціни на яйця. Фото: скрін youtube
Ціни на яйця. Фото: скрін youtube

Розрахунки велися, виходячи із курсу 40 грн/євро. Ціни на десяток яєць виявилися такими:

  • Україна – 77 грн (1,9 євро);
  • Словаччина – 80 грн. (2 євро);
  • Німеччина – 80 грн (2 євро);
  • Франція – 104 грн. (2,6 євро);
  • Італія – 79,6 грн. (1,99 євро);
  • Польща – 85 грн. (2,2 євро).

Ціни на яйця в ЄС та Україні, rabota.ua
Ціни на яйця в ЄС та Україні, rabota.ua

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Представлений ціновий рівень є однією з причин, чому Україна не закуповує яйця в Європі, навіть незважаючи на їхню нестачу на внутрішньому ринку. Такий імпорт не допоміг знизити ціни в Україні, кажуть фахівці.

Як відомо, на зміни вартості яєць в Україні вплинули різні фактори: скорочення тривалості світлового дня, подорожчання корму, електроенергії. Війна теж далася взнаки на ситуації.. На тимчасово непідконтрольних територіях знаходилося близько 17% всього виробництва яєць.

Яйця. Фото: скриншот youtube
Яйця. Фото: скриншот youtube

Раніше ми писали, кому з пенсіонерів пощастить: виплати у деяких категорій українців підростуть у грудні

Як повідомляв Знай.ua, грам літру береже: лайфхаки для водіїв, які допоможуть економити бензин

Також портал Знай.ua писав, що на хліб з олією вистачить не кожному: цінники на молочний продукт досягли рекордних значень.