У листопаді в Україні подорожчали тверді сири та вино. Порівняно з жовтнем цінники стали вищими в середньому на 3-5 грн за кілограм.

Про це свідчать дані порталу Мінфін. Зазначається, що цінники на сири та вино зараз оновлюються кожні кілька тижнів, і ці продукти почали зростати в ціні разом із рештою.

Тверді сири. Фото: скриншот з відео
Тверді сири. Фото: скриншот з відео

Твердий сир голландський ЗвениГора у жовтні коштує 380,72 за один кілограм і за тиждень він здорожчав на 3 грн. Тепер його ціна становить 383,93 грн.

Найнижчі ціни на такий сир – у мережі супермаркетів Ашан. Кіло вартуватиме 359, 90 грн. У Метро 372, 90 грн. В Новусі пропонують кільо такого сира за 419 грн.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Подорожчав також сир Комо – з 348,20 грн за кілограм до 351,95 за кілограм.

Ціни на сир. Фото: скриншот Мінфін
Ціни на сир. Фото: скриншот Мінфін

Крім того, торговельні мережі почали піднімати ціни на алкоголь. В умовах війни вина трохи впали в попиті, але це не єдина причина росту цінника.

Цінник на вино торгової марки Інкерман Шато Руж червоне підскочив з 81,19 до 92,90 грн за 700 мл.

Вино. Фото: скриншот з відео
Вино. Фото: скриншот з відео

А от горілка в ціні навпаки знизилась. Якщо у жовтні пляшка 0,5 літра коштувала 114 грн, то сьогодні супермаркети виставили ціну в середньому 105 грн. Пиво Львівське світле не змінилося в ціні. За 0,5 літра просять 21,80 в середньому.

Нагадаємо, ми писали, що як правильно підготувати запас води: поради, які допоможуть легко перенести відсутність найнеобхіднішого.

Як повідомляв "Знай.ua" без корвалолу до магазину краще не йти: цінники на яйця знову зросли.

Також "Знай.ua" інформував, що бекон, буженина та ковбаски – недозволена розкіш: українців засмутили космічними цінами на м'ясну продукцію.