Українці у зв'язку з відключенням електроенергії все частіше використовують альтернативні способи освітлення. Проте рятувальники нагадують, що необережне поводження з вогнем може наробити багато біди.

То ж передусім варто неухильно дотримуватися правил безпеки. Зокрема, особливу увагу приділяйте дітям та не дозволяйте їм використовувати електроприлади та відкритий вогню.

У Державній службі з надзвичайних ситуацій дали поради, як правильно користуватися газовим туристичним пальником під час відключення електроенергії, щоб уберегти житло від пожежі.

Газовий туристичний пальник, скріншот з відео
Газовий туристичний пальник, скріншот з відео

Основні поради з використання газового туристичного пальника:

  1. Купуйте лише сертифіковану продукцію лише в ліцензованих точках продажу.
  2. Неухильно дотримуйтеся інструкції виробника та завжди перевіряйте цілісність балончика. За допомогою мильного розчину можна перевірити відсутність слідів витікання газу.
  3. Газовий туристичний пальник розрахований для використання на відкритому повітрі. Якщо пальник використовується у приміщенні, де живуть люди, там обов'язково має бути вентиляція.
  4. Не допускайте потрапляння на балони сонячних променів та тримайте їх якомога далі від дії високих температур.
  5. Забороніть використання електроприладів та відкритого вогню дітям.
  6. Для захисту оселі від пожежі запасіться вогнегасником.

Відключення світла, скріншот з відео
Відключення світла, скріншот з відео

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня
Показати ще

Нагадаємо, у ПФУ пояснили важливий нюанс нарахування пенсії чоловікам: потрібно виконати одну умову

Як повідомляв "Знай.ua", чому булочки та хліб вам не вдаються: як правильно використовувати дріжджі, у цьому часто помиляються

Також "Знай.ua" писав, свіжий базилік на підвіконні: як виростити ароматну зелень у будь-який сезон року