В українських пенсіонерів можуть забрати частину їхніх виплат. В основному це відбувається з їхньої вини. Так, хто може залишитися без частини пенсії, розповідає портал "На пенсії".

Втратити частину пенсії можуть пенсіонери, у яких виникла переплата. Здебільшого переплата відбувається з вини самого пенсіонера, але причини бувають різні. Однією з головних причин є несвоєчасне повідомлення органів Пенсійного фонду про працевлаштування.

Оформлення пенсії Фото: скрін youtube
Оформлення пенсії Фото: скрін youtube

Працевлаштованим пенсіонерам не проводять перерахунок виплат у разі збільшення розміру прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність для обчислення мінімального розміру пенсії або доплати за наднормативний страховий стаж. Також працюючий пенсіонер втрачає право на надбавки.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
На ТЦК чекає колапс: терміни поставили в глухий кут Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Щоб уникнути неприємних наслідків пенсіонеру, який влаштувався на роботу, необхідно в 10-денний період повідомити органи Пенсійного фонду про працевлаштування. Якщо цього не зробити, то згодом це все одно стане відомо, адже систематично державні реєстри звіряються. У результаті частину отриманих виплат доведеться повернути до бюджету, якщо потрібно суми не буде, то можуть урізати розмір пенсії, доки борг не буде сплачено.

Раніше портал Знай повідомляв, як українцям, які втратили у війну роботу, за короткий термін оформити субсидію: інструкція від Мінсоцполітики.

Також наш портал інформував, що українці отримали мільярди гривень: соціальна допомога, виплати переселенцям, пільги та субсидії.

Крім того, ми писали, в уряді заборонили відключати українцям комунальні послуги за борги на час воєнного стану, але працівники вимагають поваги.