У жовтні українським пенсіонерам перерахували пенсії, проте підвищення виплат пощастило отримати лише частини громадян. Скільки пенсіонерів почали одержувати підвищені виплати, повідомляє портал "Пенсійний кур'єр".

За новими даними Пенсійного фонду, середній розмір пенсії в Україні становить 4539,36 гривні. Втім, багато українців незадоволені розміром своїх пенсій, адже отримують набагато менші виплати, а жовтневе підвищення торкнулося лише "обраних", але не надто вплинуло на суму виплат.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Так, за даними ПФУ, підвищення пенсій у жовтні отримали лише 2,8 мільйона українців з 10,7 мільйона пенсіонерів. Основна частина одержувачів пенсій залишилася без збільшення.

Пенсіонери. Фото: скриншот Youtube
Пенсіонери. Фото: скриншот Youtube

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Зазначається, що середній розмір підвищення, для громадян, які його дочекалися, становив 231 гривню. Оскільки це узагальнений показник, тобто громадяни, які отримали надбавку у розмірі 300 гривень або 80 гривень, а є ті, хто менший. Наголошується, що сума залежить від індивідуальних показників, виду пенсії та її складових на момент перерахунку.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, підвищення пенсій "під ялинку": українцям у грудні нарахують одразу кілька сотень, хто перший у списку.

Також наш портал інформував 200% прожиткового мінімуму: українцям розповіли, хто зможе отримати оновлену пенсію.

Крім того, ми писали, пенсії без світла та зв'язку: як українцям видаватимуть екстрені виплати в "Укрпошті".