Верховна Рада затвердила Державний бюджет країни на наступний рік, внісши низку змін до фінальної редакції. Зокрема, було прийнято рішення збільшити фінансування пенсій. Про це повідомляє "Пенсійний кур'єр".

Незважаючи на те, що економіка України працює у військовому режимі і майже всі кошти йдуть на забезпечення армії, уряд робить усе, щоб виконувати соціальні гарантії перед громадянами, зокрема, вчасно та в повному обсязі виплачувати пенсії. Без виплат нікого не залишать і наступного року.

Пенсіонер, фото з Facebook
Пенсіонер, фото з Facebook

Так стало відомо, що в держбюджеті на 2023 рік збільшили витрати на 66,8 млрд грн - до 2,58 трлн грн. Зокрема із цієї суми 38,9 млрд гривень виділено на збільшення видатків Пенсійного фонду. Загалом у держбюджеті передбачено 271,9 млрд грн на пенсії.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

За словами першого заступника міністра фінансів України Дениса Улютіна, збільшення фінансування пенсій у наступному році необхідний крок, який дозволить провести індексацію виплат для громадян.

Раніше портал Знай повідомляв, як українцям, які втратили у війну роботу, за короткий термін оформити субсидію: інструкція від Мінсоцполітики.

Також наш портал інформував, що українці отримали мільярди гривень: соціальна допомога, виплати переселенцям, пільги та субсидії.

Крім того, ми писали, в уряді заборонили відключати українцям комунальні послуги за борги на час воєнного стану, але працівники вимагають поваги.