Щоб знати, чи варто ці макарони купувати й готувати з них страви для своєї сім'ї, зверніть увагу на їхнє упакування. На них позначають групи продукції. То ж зауважте, що найкориснішими є макарони групи А, на виготовлення яких йдуть тверді сорти пшениці.

Попри те, що макарони нерідко сприймають як шкідливий продукт, що сприяє появі зайвої ваги, за словами фахівців, правильні макарони все ж дають організму повільні вуглеводи, які довго перетравлюються та дозволяють тривалий час зберігати почуття ситості.

Передусім це перешкоджає зайвим і непотрібним перекусам та переїданню. Не марно ж спагеті та інші види пасти є основою середземноморської дієти, відомої своєю користю для здоров'я та довголіття.

Спагеті з кабачками
Спагеті з кабачками, Фото: Pinterest

Які групи макаронів бувають:

Група А - сюди входять макаронні вироби із твердих сортів пшениці, вони є найкориснішим варіантом. Макарони цього сорту не такі калорійні. Водночас вони багаті на вітаміни й клітковину, відрізняються вищим вмістом білка.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Група Б - на їхнє виготовлення йде м'яка, крохмалиста склоподібна пшениця, і вони є найкалорійнішими серед макаронних виробів. Підходять для харчування спортсменів, а також тих, хто виснажений чи відновлюється після тривалих навантажень, чи захворювання.

Група В - це низькосортний продукт, що виготовляється з хлібопекарського борошна, є небажаними в раціоні. Вони містять дуже мало корисних для організму поживних речовин. Саме з їх вживанням асоціюється збільшення ваги й ризик розвитку діабету.

Паста с кабачками (цукіні), фото: UNSPLASH
Паста с кабачками (цукіні), фото: UNSPLASH

Нагадаємо, питимемо несолодку каву і чай? Виробники цукру зіткнулися з проблемами

Як повідомляв "Знай.ua", очищення води в домашніх умовах: дієві способи, які виручать у складний момент

Також "Знай.ua" писав, українцям повідомили обов'язкову умову призначення пенсії: терміни обмежено