Щоб знати, чи варто ці макарони купувати й готувати з них страви для своєї сім'ї, зверніть увагу на їхнє упакування. На них позначають групи продукції. То ж зауважте, що найкориснішими є макарони групи А, на виготовлення яких йдуть тверді сорти пшениці.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяПопри те, що макарони нерідко сприймають як шкідливий продукт, що сприяє появі зайвої ваги, за словами фахівців, правильні макарони все ж дають організму повільні вуглеводи, які довго перетравлюються та дозволяють тривалий час зберігати почуття ситості.
Передусім це перешкоджає зайвим і непотрібним перекусам та переїданню. Не марно ж спагеті та інші види пасти є основою середземноморської дієти, відомої своєю користю для здоров'я та довголіття.
Які групи макаронів бувають:
Група А - сюди входять макаронні вироби із твердих сортів пшениці, вони є найкориснішим варіантом. Макарони цього сорту не такі калорійні. Водночас вони багаті на вітаміни й клітковину, відрізняються вищим вмістом білка.
Група Б - на їхнє виготовлення йде м'яка, крохмалиста склоподібна пшениця, і вони є найкалорійнішими серед макаронних виробів. Підходять для харчування спортсменів, а також тих, хто виснажений чи відновлюється після тривалих навантажень, чи захворювання.
Група В - це низькосортний продукт, що виготовляється з хлібопекарського борошна, є небажаними в раціоні. Вони містять дуже мало корисних для організму поживних речовин. Саме з їх вживанням асоціюється збільшення ваги й ризик розвитку діабету.
Нагадаємо, питимемо несолодку каву і чай? Виробники цукру зіткнулися з проблемами
Як повідомляв "Знай.ua", очищення води в домашніх умовах: дієві способи, які виручать у складний момент
Також "Знай.ua" писав, українцям повідомили обов'язкову умову призначення пенсії: терміни обмежено