Російські окупанти продовжують свої огидні спроби знищити енергоінфраструктуру України, практично щодня завдаючи ударів по важливих об'єктах. В Україні почалися проблеми з електрикою, а компанія "Укренерго" запровадила графік планових відключень.

Проте, незважаючи на дуже тяжке становище у сфері енергетики, тарифи на світло для громадян поки що переглядати не планують.

Про це повідомили у прес-службі Міненергетики України.

Місто без світла, скріншот: YouTube
Місто без світла, скріншот: YouTube

Відомо, що український уряд продовжив дію спецзобов'язань на ринку електроенергії до 31 березня 2023 року – це означає, що тарифи для населення не зміняться до кінця опалювального сезону.

Популярні новини зараз
Обличчя заросло волоссям: 26-річна африканка раптово перестала голитися і отримала вау-ефект "Третя" платіжка за газ: що потрібно терміново зробити споживачам Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

З 1 жовтня 2021 року тариф становить 1,44 грн за кВт-годину за споживання до 250 кВт-год на місяць. Таких споживачів на кінець вересня було 80% від загальної кількості. Для всіх, хто споживає понад 250 кВт-год на місяць, ціна залишилася незмінною на рівні 1,68 грн. Така сама ціна діє для гуртожитків та колективних побутових споживачів.

Місто без світла. Фото: скриншот з відео
Місто без світла. Фото: скриншот з відео

Відомо, що Міністерство енергетики, профільні спеціалісти, оператор "Укренерго" та енергокомпанії країни регулярно працюють над різними сценаріями, щоб за умови реалізації якогось із них реагувати на виклики оперативно. Проте чіткого прогнозу на зиму немає – надто багато змінних у рівнянні воєнної зими.

"Прогнозувати можна мільйон сценаріїв, Міненерго та "Укренерго" працюють над різними сценаріями, є і найпесимістичніший. Але й оптимістичний є – зупиняються всі атаки, і ми починаємо все ремонтувати. Ще більш оптимістичний сценарій – ми забираємо Запорізьку АЕС, це взагалі дуже гарний сценарій. Потрібно мислити реалістично. Поки атаки не зупиняться, навряд чи ми зможемо покращити ситуацію в енергетиці", - констатує старший аналітик Dragon Capital Денис Саква.

Експерт програми "Енергетика" Українського інституту майбутнього Андріан Прокіп наголосив: для допомоги енергосистеми важливим є внесок самих споживачів – громадян, які можуть економити електроенергію.

Нагадаємо, чим грітимуться взимку українці: тарифи на опалення та обсяг газу у сховищах.

Раніше повідомлялося, жилет і ліхтарик не допоможуть? Українцям показали список речей, які необхідні у "темний" час.

Також, зима близько: українцям нагадали, хто має право на субсидії та як їх оформлювати.