Стало відомо, що українці, які втратили роботу під час війни, мають право на отримання субсидії. Як це можна зробити за короткі терміни.

Відповідь на це можна прочитати на сторінці Міністерства соціальної політики у соціальній мережі Facebook .

Після початку повномасштабної війни з'явилося дуже багато проблем, які треба вирішувати. Одним із них стало безробіття, оскільки людей масово почали звільняти. У громадян виник особливий інтерес до виплат субсидій, і тому у відомстві дали свої пояснення.

Як людина втратила роботу під час воєнного стану може отримати соціальні виплати.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

"У зв'язку з військовою агресією російської федерації проти України багато хто залишився без роботи. Для них виникає питання, як оплачувати житлово-комунальні послуги, адже з початком опалювального сезону загальна сума платіжки суттєво збільшується внаслідок появи послуги опалення. У цій ситуації можливе оформлення житлової субсидії ", - йдеться у повідомленні.

Платіжка. Фото: скрін youtube
Платіжка. Фото: скрін youtube

Субсидія також видається людині, яку звільнили. Заробітна плата зовсім не враховується щодо субсидії. За житловою субсидією можна при цьому звертатися у будь-який період року, якщо людина не спроможна оплачувати комунальні послуги.

Для розрахунку з початку опалювального сезону, а це жовтень місяць, враховується дохід громадянина за I - II квартали.

При цьому для осіб, які втратили роботу в період військового стану та зареєстровані у Державній службі зайнятості як безробітні та їм призначено допомогу з безробіття, при розрахунку житлової субсидії до доходу враховується розмір призначеної допомоги з безробіття замість суми отриманої заробітної плати за попереднім місцем роботи.

Скрін, відео YouTube гроші
Скрін, відео YouTube гроші

Нагадаємо, що пенсіонерам доплатять майже 600 гривень, але потішать не всіх: на яйця має вистачити

Раніше повідомлялося, що гроші "випаровуються" з картки: ПриватБанк звинуватили у незрозумілих списаннях

Також, зима близько: українцям нагадали, хто має право на субсидії та як їх оформлювати