До сезонного подорожчання на овочі, додалось порушення логістики, знищення інфраструктури для зберігання, а також руйнування агрогосподарств та захоплення земель.

За останній місяць в Україні різко злетіли ціни на багато продуктів, зокрема відразу на кілька популярних в українців овочів. За змінами цін слідкує портал Мінфін, на якому слідкують за щоденними змінами цін у найвідвідуваніших супермаркетах країни.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Йдеться про помідори, перець та огірки, що значно додали в ціні за останній місяць. Так Помідори подорожчали від 11 до 43 грн. Якщо наприкінці вересня помідор червоний коштував 58, 76 грн, то тепер його вартість становить 71,15 грн.

Ціни на помідор червоний. Фото: скриншот Мінфін
Ціни на помідор червоний. Фото: скриншот Мінфін

Популярні новини зараз
Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт
Показати ще

Помідори сливка раніше коштували 59,51 грн за кілограм, а тепер їхня ціна в середньому - 102,93 грн.

Ціни на помідори, кадр з відео
Ціни на помідори, кадр з відео

Ціни на помідор сливку. Фото: скриншот Мінфін
Ціни на помідор сливку. Фото: скриншот Мінфін

Жовтий болгарський перець за останній місяць подорожчав з 123,68 грн/кг до 145,93 грн/кг. Таким чином цінник зріс на 22,25 грн. Від початку року ціна на перець жовтий зросла на 40,13 грн за кіло. У січні поточного року вартість болгарського перцю становила у середньому 116,07 грн.

Ціни на перець. Фото: скриншот Мінфін
Ціни на перець. Фото: скриншот Мінфін

Огірки також зросли в ціні майже на двадцять гривень. За цей період ціна у великих супермаркетах збільшилася з 70,79 грн за кг до 90,40 грн за кг. Різниця становила 19,61 грн. Зазначимо, що у січні 2022 року цінник на огірки становив 83,49 грн.

Ціни на огірки. Фото: скриншот Мінфін
Ціни на огірки. Фото: скриншот Мінфін

Нагадаємо, ми писали, що Данило Гетьманцев знову "кошмарить" бізнес: легалізація перетворилась на "рекет"?

Як повідомляв "Знай.ua" чому товари так стрімко і сильно подорожчали: підприємці пояснили розчарування українців.

Також "Знай.ua" інформував, що гречка, овочі та риба: у яких супермаркетах українцям вигідніше купити продукти.