Українцям розповіли, як правильно вмикати побутові прилади після відновлення електропостачання, яке стало останніми днями частим і тривалим явищем.

Про це йдеться у новому пості Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки, опублікованому на фейсбук-сторінці.

"Через часті відключення електроенергії українцям слід знати, як поводитися з технікою, щоб не нашкодити їй та електромережі. Відповідні поради оприлюднили у Мінреінтеграції.", - йдеться у повідомленні. Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки

електропостачання
електропостачання

Як правильно вмикати побутові прилади після відновлення електропостачання:

  1. Поки електрики немає, від'єднайте від мережі всі енергомісткі прилади (пральні машини, чайники, бойлери, електроплити). Також вимкніть світло.
  2. З появою електроенергії не вмикайте одночасно всі енергомісткі прилади. Користуйтеся ними почергово.
  3. Якщо енергомісткі прилади мають таймер, запрограмуйте їх включення в роботу у нічний час.
  4. Вмикайте електродвигуни та помпові станції через 20-30 хвилин після появи електроенергії. Ці прилади дають надзвичайно високе навантаження на електромережі під час пуску.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Нагадаємо, питимемо несолодку каву і чай? Виробники цукру зіткнулися з проблемами

Як повідомляв "Знай.ua", очищення води в домашніх умовах: дієві способи, які виручать у складний момент

Також "Знай.ua" писав, українцям повідомили обов'язкову умову призначення пенсії: терміни обмежено