У Києві значно зросли ціни на овочі. Як мінімум на 15% лише за останні тижні.

Про це повідомили в ефірі телеканалу "Київ".

Огірки тепер продають із цінником у середньому 70 гривень за кілограм, а помідори практично 65 гривень. Наприкінці року на нас усіх може чекати чергове подорожчання, і становитиме воно додаткових 15-20%.

Сезонний урожай при цьому значно впав у ціні порівняно із серпнем цього року, але подорожчав порівняно з аналогічним періодом минулого року.

Супермаркет, фото: Знай.ua
Супермаркет, фото: Знай.ua

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще

Якщо у вересні 2021 року за кілограм капусти в супермаркетах брали 6,62 гривні, то сьогодні вже 16,49 гривень. Місяць тому при цьому цінник складав 31 гривню.

Цибуля. Сьогодні його віддають по 29 гривень за кілограм, а рік тому ціни не сягали і 10 гривень.

Буряк подорожчав трохи порівняно з минулим роком - 11 гривень проти 8 за один кілограм.

Овочі. Фото: скриншот Youtube
Овочі. Фото: скриншот Youtube

Віце-президент Торгово-промислової палати України Михайло Неправ зазначив, що подібне подорожчання на умовні огірки спричинено похолоданням та дощами. На ринках же ціна значно дешевша.

"У супермаркеті, куди я часто їжджу скупатися по 70-75 гривень, коштує кілограм помідорів. Якщо взяти ринок, то може коштувати 50-55 гривень. На базарі у Ніжині коштує 35, а коли я поїхав до рідної Прилуччини – там 20-25 гривень за кілограм. Ось бачите, який розрив залежить від того, де купувати", – зазначив Непран.

При цьому, незважаючи на відсутність дефіциту, який багато хто пророкував на початку року, до кінця 2022 року планується ще одне подорожчання ще на 15-20%.

Продукти, продавець, скріншот з відео
Продукти, продавець, скріншот з відео

"Ми можемо себе забезпечити практично всім. Питання буде в ціні. Великий вплив має логістика, вартість бензину. Можливо, зросте ціна на українські овочі наприкінці року на 15-20%... Залежно від вартості енергоресурсів”, – зазначив він.

Нагадаємо, що мінімальна зарплата у 2023 році: чи отримуватимуть українці більше, заява Мінсоцполітики

Раніше повідомлялося, що в Україні подорожчали яйця слідом за м'ясом та овочами: скільки коштують і де вигідніше купити

Також, на полицях українських магазинів оновилися ціни на цукор: скільки доведеться заплатити за кг продукту