Українці вже помітили, що електрику вимикають не лише у домогосподарствах, а й на вулиці. В усьому винні масові обстріли важливих об'єктів енергетичної інфраструктури. Очевидно, що відключення відбуваються з метою заощадження енергоресурсів.

Тепер прийшов час нагадати нашим читачам, що важливо бути уважнішими у виборі свого одягу, виходячи з дому, щоб бути в зоні видимості для водіїв, коли довкола суцільна темрява. Запам'ятайте або запишіть важливі для вас поради.

Вулиця без світла, скрін: YouTube
Вулиця без світла, скрін: YouTube

Що одягнути на вулицю, коли немає світла

Основна порада при виборі одягу, коли на вулиці вимкнули світло – це вибирати світлі речі. У темряві більше виділяються предмети світлого забарвлення, саме тому краще одягнути бодай щось світле (шапку, штани, куртку).

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Також подбайте про наявність світловідбиваючих елементів. Це може бути стрічка на сумці або рюкзаку, стрічка на чоботях або одязі. Оскільки світлоповертачі майже у 6 разів зменшують ризик наїзду авто на людину. Найкраще підійде жовтий колір, тому що він найбільш помітний у темряві.

Звертаємо вашу увагу, що світлоповертаючі елементи мають бути у всіх членів сім'ї. На одязі дитини краще їх розташовувати на рівні голови, корпусу та рук дитини, тому що через невеликий зріст діти менш помітні на дорозі.

Як носити світлоповертаючі елементи

Важливо носити світлоповертаючі елементи за такими правилами:

- розміщуйте їх на рівні зору водія;

- світловідбиваючі елементи найкраще одягати на рухомі частини тіла під час ходьби – передпліччя, зап'ястях, кісточках чи гомілках;

- прикраси-світловідбивачі потрібно одягати по обидва боки або з боку руху автомобіля щодо вас;

- найпомітніші елементи площею понад 15 квадратних сантиметрів.

Нагадаємо, субсидії за розкладом: як українцям, які залишилися без тепла та газу, отримати допомогу.

Раніше повідомлялося, тарифи на комуналку: чи зміняться суми у платіжках з 1 листопада.

Також, врятує від холоду взимку: як виготовити спиртовий обігрівач самостійно.