В Україні через обстріл ворога та порушення енергетичної інфраструктури, неможливо освітлювати вулиці в деяких регіонах. Це стало причиною того, що побільшало ДТП.

Лише з 10 до 23 жовтня загинув 51 пішохід, 38 – у темний час доби. Це на чверть більше, ніж за два попередні тижні. Про це розповів в ефірі телемарфону Олексій Білошицький про статистику ДТП.

Олексій Білошицький. Фото: скриншот Youtube
Олексій Білошицький. Фото: скриншот Youtube

Поліція закликає українців носити світловідбиваючі елементи на одязі. Якщо таких у вас поки що немає, вмикайте ліхтарик на телефоні, коли переходите дорогу.

Поради пішоходам, як залишатися помітними у темний час доби, коли через економію електроенергії та світломаскування, вулиці міст погано освітлені

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

Отже:

▪️ Одягайте світле;
▪Купіть світловідбиваючі елементи: браслет, стрічку на рюкзак. Світловідбивачі зменшують ризик наїзду авто на пішохода у шість разів;
▪Купіть для своїх домашніх улюбленців нашийники, що світяться, або одяг зі світловідбиваючими елементами.

Найкраще помітні світловідбиваючі елементи жовтого кольору та розміром понад 15 см кв. Їх треба одягати з боку руху автомобіля стосовно вас, а краще – з обох боків. Дітям їх краще розташовувати на рівні голови, корпусу та рук.

Нагадаємо, ми писали, що внутрішніх переселенців залишать без матеріальних виплат, і на це є причина: нове розпорядження Кабміну.

Як повідомляв "Знай.ua" коли діти не поруч: що повинні робити батьки під час повітряної тривоги.

Також "Знай.ua" інформував, що тариф на електроенергію може змінитися з 1 листопада, але не для всіх: кому доведеться платити більше.