З 1 листопада в Україні може змінитись тариф на електроенергію, втім, не для всіх споживачів. Кому, можливо, доведеться платити більше, розповів експерт із ЖКП Олег Попенко у коментарі 24 каналу.

Експерт заявив, що з 1 листопада тарифи на електроенергію для населення залишаться незмінними, адже відповідні заяви вже неодноразово звучали в уряді. Водночас для бізнесу тарифи можуть порушити і це питання вже давно на порядку денному.

Електроенергія, кадр з відео
Електроенергія, кадр з відео

"А ось тарифи для бізнесу дійсно планують порушити з 1 листопада, і вже давно це питання обговорюється. Питання лише до якого рівня їх порушать", - зазначає Олег Попенко.

Ціни на електрику, кадр з відео
Ціни на електрику, кадр з відео

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну На ТЦК чекає колапс: терміни поставили в глухий кут Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Фахівець наголошує, що йдеться про максимальну ціну для бізнесу (прайс-кепи). Ще у вересні передбачалося, що тарифи будуть на рівні 5 гривень, але на сьогоднішній день є пропозиції та проєкт НКРЕКУ, що тарифи будуть на рівні 6 гривень. Фактично, бізнес-споживачам доведеться віддавати за електроенергію 7-7,5 гривень.

Варто зазначити, що підвищення тарифу на електроенергію для бізнесу відчують і гаманці звичайних українців, адже ціни на продукцію, яку виготовляють на підприємствах, зростуть.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, опалювальний сезон 2022: у Мінсоцполітики розповіли, чи вистачить грошей на субсидії.

Також наш портал інформував, грошова форма субсидій та опалювальний сезон в умовах війни: у Міністерстві соціальної політики розповіли про зміни.

Крім того, наш портал інформував, що в Мінсоцполітики анонсували підвищення соцдопомоги на 50% від прожиткового мінімуму: кому пощастить.