НЕК "Укренерго" запроваджує більш тривалі екстрені відключення світла у Києві та області через нові пошкодження енергосистеми країни. Про це повідомляє офіційний телеграм-канал КМДА.

Російські окупанти знову завдали ударів по об'єктах енергетичної інфраструктури, через що низку критично важливих об'єктів було виведено з ладу. В результаті в Києві та області виник дефіцит потужності у розмірі 30% споживання.

Відімкнення електроенергії, скріншот з відео
Відімкнення електроенергії, скріншот з відео

З метою недопущення повного знеструмлення столиці та центральних областей України "Укренерго" запроваджує безпрецедентні екстрені обмеження, в рамках яких графіки відключень стають неактуальними.

"Графіки стабілізаційних відключень, складені напередодні, більше не актуальні. На жаль, найближчими днями буде застосовано більш жорсткі та тривалі відключення електропостачання", - йдеться у повідомленні.

Популярні новини зараз
Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків В Україні готується революція у житловій сфері Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Вимкнення електроенергії. Фото: скрін telegram
Вимкнення електроенергії. Фото: скрін telegram

Українців закликають економити електроенергію, включно з енергоємними приладами почергово. Максимально обмежити споживання просять у період з 6 ранку до 11 дня, а також з 17:00 до 23:00. Обмеження стосуються також бізнес-клієнтів.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, що в Укренерго пояснилися перед українцями: чому насправді графік не завжди працює.

Також наш портал інформував, виключимо, заради наших хлопців на фронті: експерт Попенко розповів, які прилади мають затихнути під час пікових навантажень.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, в уряді заборонили відключати українцям комунальні послуги за борги на час воєнного стану, але співробітники вимагають поваги.