Завдяки введенню в дію закону про замороження цін на опалення, газ та гарячу воду, ріст сум в квитанціях можливий лише через збільшення споживання.

За Законом № 7427 від 29 липня 2022 року вся комуналка, включно з опаленням, газом та гарячою водою має бути заморожена, станом на 24 лютого 2022 протягом воєнного положення в Україні та протягом шести місяців після закінчення війни.

Платіжки за газ. Фото: скрін youtube
Платіжки за газ. Фото: скрін youtube

Тому ціна на газ не змінюється. Станом на 1 листопада для побутових споживачів газу вартість складатиме 7,96 грн/м³ (з ПДВ, без вартості транспортування). Вартість транспортування залишається без змін, так само і платити за транспортування слід окремо. Фіксована ціна на газ трималася б до 31 травня 2023 року, це без впровадження "заморозки".

Гаряча вода з 1 листопада для всіх споживачів також залишаться на рівні 24 лютого 2022 року.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Тарифи на електроенергію в Україні були затверджені постановою уряду № 859 від 11 серпня 2021, й діють до 31 жовтня 2022 року. Обмеження на тарифи за законом № 7427 не стосуються електроенергії, тому з 1 листопада будуть діяти нові ціни на світло.

До 31 жовтня 2022 року ціна за кіловат складає 1,44 грн, якщо споживачі використовують менше ніж 250 кВт на місяць. Ті, що споживають понад 250 кВт платять по 1,68 грн. Проте невідомо, як саме зміниться ціна на електроенергію та якою вона буде.

Нагадаємо, ми писали, що в уряді заборонили відключати українцям комунальні послуги за борги на час воєнного стану, але співробітники вимагають поваги.

Як повідомляв "Знай.ua" врятує від холоду взимку: як виготовити спиртовий обігрівач самостійно.

Також "Знай.ua" інформував, краще, ніж свічка: рятівна та економна ідея, якщо виключили світло.