Для всіх українських водіїв, які восени намагаються запастися паливом, є важливі новини. Ми хочемо розповісти, як довго можна зберігати бензин у "домашніх умовах". Пропонуємо нашим читачам зберегти цю статтю та повертатися до неї, коли того вимагатиме час.

Паливо, скріншот: YouTube
Паливо, скріншот: YouTube

Тимчасові рамки зберігання бензину

Наразі бензин залежно від марки має свій гарантійний термін зберігання – приблизно один рік від дати виробництва. Це зумовлено тим, що нині у бензин додають велику кількість присадок. Також автоексперти радять звернути увагу, що бензин для спеціальних потреб (наприклад, для армії) позбавлений миючих присадок та спиртів. Тому може зберігатися довше.

Найшвидше паливо втратить свої властивості у паливному баку автомобіля. Так бензин можна зберігати не більше як півроку. На його стан серйозно впливає температура повітря.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Чи можна продовжити термін зберігання бензину?

За допомогою присадок можна продовжити термін зберігання бензину. Наприклад, якщо ваш автомобіль довгий час стоятиме на стоянці, краще додати в паливний бак стабілізатор. Це хімічна добавка, яка запобігає окисленню. Завдяки стабілізатору в бензині не відкриватимуться шкідливі речовини, здатні потім пошкодити систему.

Паливо, скріншот: YouTube
Паливо, скріншот: YouTube

Чи можна зберігати бензин у пластиковій каністрі чи краще взяти металеву?

Експерти радять зберігати бензин саме в металевій каністрі і за температури не вище +15-20 градусів. Ємності повинні бути щільно закриті та не піддаватися впливу ультрафіолету.

Звичайно, ви можете використовувати пластикові каністри для нафтопродуктів, якщо металевих варіантів у вас немає. Однак у таких умовах бензин зберігатиметься 3-6 місяців.

Зверніть увагу, що пластикові каністри для нафтопродуктів приблизно вдвічі важчі за звичайні ємності з пластику. Якщо корпус шорсткий і легко прогинається під руками, то каністру створювали не для бензину.

За крайньої потреби можна зберігати бензин навіть у звичайних пластикових пляшках для води (5-6 л), але в такому випадку робити це краще недовго. А перед переливанням пального обов'язково переконайтеся, що вони всередині не вологі.

Як зрозуміти, що бензин зіпсувався?

Пальне, у якого минув термін зберігання, стає темним або коричневим. Такий бензин використовувати не можна, він відрізняється підвищеною детонацією та може пошкодити паливну систему автомобіля. Його краще здати в центр утилізації небезпечних відходів або використовувати для технічних цілей.

Нагадаємо, дизель та газ знову зростають, бензин подає надії: що буде з цінами на паливо.

Раніше повідомлялося, що українським водіям показали лазівку: як не платити штраф за популярне порушення.

Також, м'ясо на 33% і сало на 55%: космічні ціни витрусять із гаманців українців останнє.