В Уряді оголосили, що рівень безробіття в Україні до кінця року сягне 30%.

Про це розповіла перший віцепрем'єр-міністр – міністр економіки Юлія Свириденко під час українсько-німецького економічного форуму. Рівень безробіття в Україні на кінець поточного року становитиме 30%.

Безробіття. Фото: скриншот з відео
Безробіття. Фото: скриншот з відео

За її словами, зараз одним із викликів для уряду є вирішення проблем з безробіттям, а саме працевлаштування людей та їх повернення з-за кордону. Вона додала, що всі свої зусилля уряд спрямовує на підтримку малого бізнесу.

Водночас депутати теж переймаються питаннями працевлаштування. Після перемоги над росією держава має забезпечити роботою принаймні 60% ветеранів, щоб допомогти їхній адаптації до мирного життя.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Якщо ми говоримо про кількість ветеранів-підприємців в Україні, то до початку повномасштабного вторгнення їх було 1,5%. А загалом рівень працевлаштування не перевищував 30% - це 250 тис. осіб. Звичайно, цього недостатньо й після перемоги ми маємо кардинально змінити ситуацію - заявляють депутати.

Такий підхід, впевнені нардепи, забезпечить соціальну адаптацію ветеранів, а глобально допоможе досягнути бажаних економічних результатів після перемоги – ВВП на рівні $25 млрд - $14220 на людину.

Нагадаємо, ми писали, що ледь вистачає до зарплати: на що і як витрачають гроші українці під час війни.

Як повідомляв "Знай.ua" через війну чверть українців опинилися за межею бідності, але справжні проблеми розпочнуться у 2023 році - Світовий банк

Також "Знай.ua" інформував, що у Мінсоцполітики розповіли, чи вистачить грошей на субсидії.