Експерти однієї із аналітичних компаній провели масштабне дослідження. Тепер є свіжі дані, які збиралися наприкінці літа на початку осені, про те, як живуть українці в умовах війни.
Отримані результати показують, що кожен третій працівник витрачає місячну зарплату набагато швидше, ніж встигає отримати таку. А ось ціла третина взагалі знаходиться в пошуках робочого місця.
Про це стало відомо завдяки опублікованим даним одного з аналітичних українських центрів.

Чи вдається українцям економити, інфографіка: psm7,com
Чи вдається українцям економити, інфографіка: psm7,com

За даними експертів, (21% чоловіків та 19,4% жінок) можуть, хоч і дуже рідко, відкладати певну суму коштів. У ході опитування вдалося з'ясувати, що продукти харчування – це головна категорія витрат як для чоловіків, так і жінок. Також рівноцінно важливою є сплата комунальних платежів.

На що українці витрачають заробітну плату, інфографіка: psm7,com
На що українці витрачають заробітну плату, інфографіка: psm7,com

Цікаво, що жінки витрачають більше коштів, ніж чоловіки, на медичні послуги, благодійність та допомогу ЗСУ, освіту, одяг та взуття. З іншого боку, чоловіки, порівнюючи з жінками, частіше витрачають зароблені гроші на транспорт та власний автомобіль, виплату кредитів, розваги та, як не дивно, дітей.
Також варто нагадати той факт, що ціни на основні продукти в Україні продовжують зростати, змушуючи сім'ї переглядати щоденні меню та бюджет. Вартість основних груп продуктів стала просто захмарною, а деякі товари ціни зросли рекордно. Наприклад, овочі подорожчали на 85 відсотків. Як зазначають у Державній службі статистики, споживча інфляція в Україні лише у вересні зросла до 24,6 відсотка.