Гречка, пшоно та рис — найрозповсюдженіші крупи, з яких в українських родинах зазвичай варять супи, та каші. Після повідомлень про збір урожаю гречки, ціна в супермаркеті поповзла донизу.

На тематичному порталі Мінфін, де оновлюють ціни щодоби, повідомляють, що станом на 23 жовтня, кілограм гречки в українських супермаркетах в середньому коштує 78,70 грн, тоді як у вересні середній цінник становив 87,94 грн за кг. Незабаром гречка ще більше подешевшає – до 60–70 грн за кг.

Супермаркет. Фото: Знай. ua
Супермаркет. Фото: Знай. ua

Аграрії зібрали понад 120 тис. тонн гречки зі 150 тис. тонн очікуваних. Тому такої ціни на гречку, як була влітку, вже не буде.

Ціна на гречку, скриншот
Ціна на гречку, скриншот

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Довгий рис за місяць подорожчав, та із 70,57 грн за кг став коштувати 73,74 грн. Рис довгий пропарений подорожчав із 72,24 до 74,42 грн за кг. А вартість круглого рису зменшилась із 74,97 грн до 70,62 грн за кг.

Ціна на рис, скриншот
Ціна на рис, скриншот

Найдешевше пропонують у Варусі - 64,90 за кіло довгого, та 66,5 грн за пропарений.

Рис. Фото: скриншот Youtube
Рис. Фото: скриншот Youtube

З пшона українці готують гарбузяні каші та капусняки. Ця чудова крупа подешевшала незначно і все ж приємно, адже за кіло пшона просять трохи більше ніж 30 грн.

Ціни на пшоно, скриншот
Ціни на пшоно, скриншот

Нагадаємо, ми писали, що термінал "з'їв" гроші, але рахунок порожній: інструкція щодо повернення коштів.

Як повідомляв "Знай.ua" починати ранок доведеться з чаю: в українських супермаркетах злетіли ціни на каву.

Також "Знай.ua" інформував, що ціни на картоплю радуватимуть українців до самої весни: як вплине на ринок новий урожай.