Ціни в українських магазинах невблаганно зростають, але картопля залишатиметься доступною до весни. Причиною тому добрий урожай. Про те, якою буде вартість популярного овочу, розповіла колишня глава Української асоціації виробників картоплі Оксана Руженкова у коментарі "Укрінформ".

Так, за словами експерта, ціни до весни або не зміняться або піднімуться, але зовсім незначно. Це зумовлено тим, що цьогорічний урожай картоплі дуже щедрий, всупереч тому, що виробники скоротили посівні площі на 30%. Також впливу на врожай не мала висока вартість пестицидів, добрив та палива.

Ціни на картоплю, скріншот з відео
Ціни на картоплю, скріншот з відео

Оксана Руженкова наголосила, що на Волині картопля з поля продають по 4-5 гривень за кілограм. У магазинах цінники досягають 10-11 гривень за кіло, що за нинішніх цін на паливо та добрива - фактично безцінь.

"Ринок настільки насичений, що місця для імпортної картоплі просто не залишається. Ситуацію ускладнює те, що в Україні досі діє заборона експорту картоплі. Тому все реалізується на місці", - наголосила Руженкова.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Картопля, скріншот: Youtube
Картопля, скріншот: Youtube

Експерт наголосила, що наступного року в Україні навпаки може утворитися дефіцит картоплі, адже після врожайного року виробники зазвичай скорочують виробництво.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, ціни на сіль кинулися вгору, а цукор тримається з усіх сил: як змінилися цінники в українських супермаркетах.

Також наш портал інформував, що на 5 гривень за кілограм: ціна на гречку в українських супермаркетах різко впала, а новий урожай продають ще дешевше.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, в уряді закликали українців не божеволіти за запасами продуктів на зиму: як підготуватися правильно.