В Україні почався опалювальній сезон, але навіть у столці ще не всі мають тепло в домівках.

Зрозуміло, що після попереджень про найскладнішу зиму навіть від Зеленського вже складно жити, шкода вмерти, але не все так погано.

В Укргіднометцентрі розповіли, якою має бути зима 2022-2023 за попередніми прогнозами.

Середня температура грудня-лютого очікується на 1-2 градуси вищою за норму, розраховану за період 1991-2020 років, що не може не тішити.

Опалення дровами. Фото: скриншот з відео
Опалення дровами. Фото: скриншот з відео

Популярні новини зараз
Прогноз магнітних бурь на травень: коли чекати "ударів по голові" Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Ймовірність тривалих 25-30-градусних морозів в Україні є дуже низькою, але вірогідні короткочасні 15-20-градусні морози тривалістю 1-5 діб, на північному сході країни до -26.

Як бачимо, погода також на нашому боці.

До речі, українцям висунули одне прохання стосовно початку опалювального сезону. Це стосується обігрівачів. Влада просить використовувати їх поменше, адже електроенергія нині є дефіцитним ресурсом.

"Погода буде не дуже холодна, люди обігріваються електроприладами, і це перевантажує систему, де катастрофічно не вистачає електроенергії. Ми запустимо нашу централізовану опалювальну систему. У разі можливих проблем електрообігрівачі не є порятунком, тому що вони швидко виводять із ладу загальну енергосистему", - розповів заступник голови КМДА Петро Пантелєєв.

Найбільші споживачі електроенергії. Фото: скриншот з відео
Найбільші споживачі електроенергії. Фото: скриншот з відео

Нагадаємо, що буржуйки, каміни, кальсони та рукавички: в Україні різко зріс попит на "утеплення", що пропонує ринок.

Раніше ми повідомляли про 5 основних проблем оселі, які потрібно вирішити негайно: забирають тепло і спустошують ваш гаманець.